Estetik Dergisi

GÜZEL GÜLÜMSEMENİN PÜF NOKTALARI DT. SONAY ÖZTAN GÖKHAN

GÜZEL GÜLÜMSEMENİN PÜF NOKTALARI DT. SONAY ÖZTAN GÖKHAN
GÜZEL GÜLÜMSEMENİN PÜF NOKTALARI

DT. SONAY ÖZTAN GÖKHAN

 
Kişinin kendine olan güvenini arttıran güzel bir gülümsemenin, bakımlı ağız ve diş sağlığı ile başladığını belirten Dr. Sonay Öztan Gökhan güzel gülümsemenin sırlarını anlattı.


Güzel bir gülümsemenin karşı taraf için oluşturacağı ilk imaj ve olumlu etkide kişiye çok büyük bir katkı sağladığını belirten Dr. Sonay Öztan Gökhan; güzel gülümsemek için ağız ve diş sağlığı konusunda dikkat edilmesi gereken püf noktaları paylaştı. Ağız kokusunun iletişimde son derece olumsuz bir rol oynadığını belirten Dr. Gökhan, ağız kokusunun nedenleri arasında en baş sırada ağız temizliğinin ihmal edilmesinin geldiğini belirtti. Araştırmalara göre ağız kokusunun %90 oranda ağız içindeki sorunlardan kaynaklandığını belirten Dr. Sonay Öztan Gökhan Ağız ve diş bakımımızı nasıl yapmamız gerektiğiyle ilgili önemli ipuçları verdi.
“Ağızdaki bakteriler dil üzerine, dişlerin aralarına, diş etlerine ve boğaza saklanıp gelişir. Eğer ağız bu bakterilerden arındırılmazsa, bakteriler diş çürümesine yol açabilir. Diş çürümesi de başlı başına başka bir ağız kokusu nedenidir. Beslenme sonrasında ve sabah uyandığımızda oluşan ağız kokusu fizyolojik ağız kokusu olarak tanımlanır ve bir hastalık belirtisi değildir. Bunun dışında meydana gelen ağız kokusu, genellikle hastalık belirtisi olarak kabul edilir ve patalojik ağız kokusu olarak tanımlanır. Sinüz ve akciğer kaynaklı enfeksiyonlar, şeker hastalığı ve karaciğer yetmezliği gibi birçok sistematik rahatsızlık, ağız kuruluğu, yetersiz ağız hijyeni, tütün ve alkol ürünleri, diş eti hastalıkları ve diş çürükleri ağız kokusunun başlıca nedenleridir. Yemek yediğimizde gıdalar doğal olarak ağzımızda yaşayan bakteriler tarafından parçalanır. Gıdaların parçalanmasıyla birlikte, ortaya kötü kokulu gazlar çıkar. Yediklerimizi yuttuktan sonra dişlerimizin arasına sıkışan yiyecekler bozulmaya başlar ve bakteriler tarafından bu artıklar da parçalanmaya devam eder. Diş temizliğine önem verilmezse dişlerde ki yiyecek artıkları ağız kokusuna uzanan yolun başlangıcını oluşturacaktır. Gerektiği gibi bir ağız temizliği yapıldığı takdirde ağızdaki tüm kötü koku kaynakları engellenecektir. Diş fırçalamak ağız kokusunu engellemek için yeterli olmayabilir. Dişlerin yanı sıra diş etleri ve dilde mutlaka fırçalanmalıdır. Dişleri diş atıklarından kurtarmak için diş ipi de faydalı olacaktır. Diş fırçalamanın yanı sıra ağız içi temizliği için gargara kullanmak hem bakterileri yok etmeye hem de nefesi ferahlatmaya yardımcı olur. Ağız ve diş sağlığı bakımını tam ve kesiksiz yapanlar güzel bir gülümsemenin ilk adımını atmış olacaktır.”
 
01/12/2021
Paylaş: